OHRA WA Verzekering Schade Melden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan iedereen overkomen, of je nu een ervaren bestuurder bent of net je rijbewijs hebt gehaald. Het is daarom belangrijk om goed verzekerd te zijn, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Een OHRA WA verzekering biedt dekking voor schade die je met je auto aan anderen toebrengt. In dit artikel lees je hoe je schade kunt melden bij OHRA en wat je kunt verwachten tijdens het schadeafhandelingsproces.

OHRA WA Verzekering

De OHRA WA verzekering is een wettelijk verplichte verzekering voor iedereen die een auto bezit. Deze verzekering dekt de schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Dit kan zowel materiƫle schade als letselschade zijn. Het is belangrijk om te weten dat de OHRA WA verzekering alleen de schade van anderen vergoedt en niet de schade aan je eigen auto. Hiervoor kun je een aanvullende verzekering afsluiten, zoals een WA+ of Allrisk verzekering.

Schade Melden bij OHRA

Wanneer je schade hebt veroorzaakt met je auto en je bent verzekerd bij OHRA, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te melden. Dit kun je doen via de website van OHRA, telefonisch of via de OHRA app. Het is handig om bij het melden van de schade je polisnummer en eventuele foto’s van de schade bij de hand te hebben. Op deze manier kan OHRA je sneller helpen en de schadeafhandeling versnellen.

Na het melden van de schade zal OHRA een schade-expert inschakelen om de schade te beoordelen. Deze expert zal contact met je opnemen om een afspraak te maken voor een inspectie van je auto. Tijdens deze inspectie zal de expert de schade opnemen en een rapport opstellen. Het is belangrijk om tijdens de inspectie alle relevante informatie te verstrekken en eventuele vragen te beantwoorden.

Schadeafhandeling

Nadat de schade-expert de schade heeft beoordeeld, zal OHRA de schadeafhandeling in gang zetten. Afhankelijk van de omvang van de schade kan dit verschillende stappen omvatten. Bij kleine schades zal OHRA de kosten rechtstreeks met de tegenpartij afhandelen. Bij grotere schades kan het zijn dat er een contra-expertise nodig is om de schade vast te stellen. Dit kan enige tijd in beslag nemen, maar OHRA zal je hierover informeren en je op de hoogte houden van de voortgang.

Als de schade is afgehandeld, zal OHRA de kosten verrekenen met je eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade. Dit bedrag kan verschillen per verzekering en staat vermeld in de polisvoorwaarden. Het is belangrijk om te weten dat het eigen risico alleen van toepassing is op schade aan anderen en niet op schade aan je eigen auto.

Conclusie

Een OHRA WA verzekering biedt dekking voor schade die je met je auto aan anderen toebrengt. Het is belangrijk om schade zo snel mogelijk te melden bij OHRA, zodat de schadeafhandeling in gang kan worden gezet. OHRA zal een schade-expert inschakelen om de schade te beoordelen en de kosten met de tegenpartij af te handelen. Het eigen risico is van toepassing op schade aan anderen en wordt verrekend met de kosten. Met een OHRA WA verzekering ben je goed beschermd tegen onverwachte kosten bij schade.

Plaats een reactie