WA verzekering schade door eigen kind

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dat geldt zeker als het gaat om schade veroorzaakt door je eigen kind. Het kan gebeuren dat je kind per ongeluk iets kapotmaakt bij iemand anders thuis, of dat hij per ongeluk een ongeluk veroorzaakt met de fiets. In dit artikel gaan we dieper in op de WA verzekering en hoe deze schade door eigen kind dekt.

Wat is een WA verzekering?

Een WA verzekering, ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd, is een verzekering die de schade dekt die jij of je gezinsleden aan anderen toebrengen. Dit kan zowel materiële schade als letselschade zijn. De WA verzekering is in Nederland niet verplicht, maar het is wel sterk aan te raden om er een af te sluiten. De kosten van schade kunnen namelijk hoog oplopen en het is fijn om te weten dat je hiervoor verzekerd bent.

Wat valt er onder de dekking van een WA verzekering?

Een WA verzekering dekt de schade die jij of je gezinsleden per ongeluk aan anderen toebrengen. Dit geldt ook voor schade veroorzaakt door je eigen kind. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je kind per ongeluk een bal door het raam van de buurman trapt, of wanneer hij tijdens het spelen per ongeluk een ander kind verwondt. In deze gevallen zal de WA verzekering de kosten van de schade vergoeden.

Daarnaast dekt de WA verzekering ook schade die veroorzaakt wordt door huisdieren of door spullen die je tijdelijk leent van anderen. Het is belangrijk om te weten dat de WA verzekering alleen de schade dekt die per ongeluk is veroorzaakt. Opzettelijk veroorzaakte schade valt niet onder de dekking van de verzekering.

Wat als mijn kind schade veroorzaakt?

Als je kind schade veroorzaakt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te melden bij je verzekeraar. Zij kunnen je dan verder informeren over de te nemen stappen en de vergoeding van de schade. Het kan zijn dat je een eigen risico hebt op je WA verzekering, wat betekent dat je een deel van de schade zelf moet betalen. Dit eigen risico verschilt per verzekeraar, dus het is verstandig om dit goed na te kijken in je polisvoorwaarden.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de WA verzekering alleen de schade dekt tot een bepaald bedrag. Dit bedrag kan per verzekeraar verschillen, dus het is verstandig om dit goed na te kijken in je polisvoorwaarden. Als de schade hoger is dan het gedekte bedrag, zul je zelf voor de resterende kosten moeten opdraaien.

Wat als mijn kind vaker schade veroorzaakt?

Als je kind vaker schade veroorzaakt, kan dit gevolgen hebben voor je WA verzekering. Verzekeraars kunnen namelijk besluiten om de premie te verhogen of om de dekking te beperken. Het is daarom belangrijk om je kind goed op de hoogte te stellen van de gevolgen van zijn gedrag en om hem te leren verantwoordelijk om te gaan met zijn spullen en die van anderen.

Conclusie

Een WA verzekering is een belangrijke verzekering om te hebben, zeker als het gaat om schade veroorzaakt door je eigen kind. Deze verzekering dekt de kosten van schade die per ongeluk is veroorzaakt door jou of je gezinsleden. Het is belangrijk om je kind goed op de hoogte te stellen van de gevolgen van zijn gedrag en om hem te leren verantwoordelijk om te gaan met zijn spullen en die van anderen. Zo voorkom je onnodige kosten en discussies met de verzekeraar.

Plaats een reactie